Onze oplossingen

01

Gietvloeren

Gietvloeren worden doorgaans toegepast als vloerafwerking binnen industriële omgevingen en zijn goed te combineren met traditionele vloerverwarming. Een gietvloer heeft een minimalistische uitstraling en vergroot daardoor de ruimte. Ambachtelijk met de hand wordt de gietvloer in één keer over de ondervloer gegoten met een strakke, naadloze en vloeistofdichte vloer als eindresultaat. Mits de juiste producten worden gebruikt is een gietvloer eenvoudig te onderhouden voor een duurzame werking.

Gietvloeren zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Bekende gietvloeren zijn o.a. epoxy, polyurethaan (ook wel PU) en cementgebonden gietvloeren (ook wel beton gietvloeren).

Totaal Vloeren Betonherstel kan voorzien in alle mogelijke gietvloeren. Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies. 

02

Coatingvloeren

Een coatingvloer is in de basis te vergelijken met een gietvloer alleen heeft een vloercoating een veel dunnere laagdikte. Een vloercoating bestaat uit een primerlaag en de afwerklaag. Na droging wordt de coating afgeseald met een toplaag, die een matte of zijdeglans uitstraling geeft.
Doordat er door de dunnere laagdikte minder materiaal gebruikt wordt zijn de kosten van een coatingvloer een stuk lager dan bij een kunststof gietvloer en worden veelal toegepast bij grote oppervlaktes.

Totaal Vloeren Betonherstel kan voorzien in alle mogelijke coatingvloeren. Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies.

03

Betonbescherming

Beton is het sterkste bouwmateriaal wat we hebben, maar ook beton heeft op den duur zijn zwakke punten. Chemicaliën, vocht en zuren kunnen het beton aantasten waardoor de kwaliteit van de constructie achteruit gaat. Om schade te voorkomen en de levensduur van het materiaal te verlengen is er een mogelijkheid tot betonbescherming.

Afhankelijk van de omgeving, de constructie en het tijdig beschermen van het beton kunnen diverse technieken van betonbescherming worden toegepast. Lijmwapening of lamellenwapening is een veel toegepaste techniek om bestaande betonnen constructies te versterken en te beschermen.

Totaal Vloeren Betonherstel biedt verschillende toepassingen voor betonbescherming. Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies.

04

Betononderhoud & Reparatie

Door een verkeerde constructiebouw of het nalaten van onderhoud en bescherming neemt de kwaliteit van het beton af en kan er schade ontstaan. Vakkundige reparatie is dan nodig om het beton te herstellen en de veiligheid van de constructie te kunnen waarborgen.

Daarom is het noodzakelijk om de oorzaak van de betonschade te achterhalen zodat een passend advies kan worden gegeven. Alleen zo kan de schade vakkundig hersteld worden en kunnen wij de veiligheid en duurzaamheid van de reparatie garanderen.

Totaal Vloeren Betonherstel achterhaald de oorzaak om een passend advies te geven voor een vakkundige reparatie. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

05

Lijmwapening

Lijmwapening of lamellenwapening is een wapening en wordt toegepast om bestaande constructies te versterken.
Hierbij worden koolstof strippen (lamellen) aan de buitenkant in de trekzone van de te versterken constructie gelijmd. Er dient vooraf altijd een constructieberekening gemaakt te worden, waarbij bepaald wordt hoeveel lamellen nodig zijn om de trekkracht van de betonnen constructie terug te brengen of te vergroten.

Totaal Vloeren Betonherstel biedt verschillende toepassingen voor betonbescherming. Neem vrijblijvend contact op voor een passend advies.

Laten we het over hebben..
Neem contact op!